Tüm dünyada tercih edilen eğitim modellerini araştırdık. Sınavlara hazırlık süreci ile birlikte öğrencilerimizin bilişim teknolojilerine hazır duruma gelmelerini sağlayacak ortak bir eğitim modeli olarak S.T.E.A.M. modelini seçtik. Öğrencilerimize her ders ve her konuda mühendislik, matematik, bilim, teknoloji ve tasarım mantığı ile bakacak olan dünyaca ünlü STEAM modelinin yararlarını alarak, bu yararları yetiştirmek istediğimiz neslin, iyi bir yaşam kalitesi için olmazsa olmaz özellikleriyle birleştirdik. Öğrencilerimizin kariyer odaklı, Araştıran, Rekabete göğüs gerebilen, İleri görüşlü, Yeniliğe her daim açık, Evrensel düşünebilen ve tüm bunları akla ve mantığa uygun yöntemlerle Rasyonel olarak birleştirmeyi bilen bireyler olabilmesi en büyük gayemizdir.
Eğitim modelimiz aynı zamanda tam verimli olabilmesi için özel olarak oluşturduğumuz AR-GE takımını sembolize ediyor. Öğretmen ve danışmanlarımız, dersler ve konuların nasıl bilişim teknolojileri eşliğinde anlatılabileceği konusunda sürekli araştırmalar yapıyor ve sonucunda gözle görünür projelerle TUA Koleji’nin eğitim şeklini her daim güncel tutuyor.
Çapraz Anlatım yöntemi ile fizik ve kimya yeri geldiğinde 2 öğretmenle uygulamalı olarak anlatılıyor, yeri geldiğinde ise Türkçe dersinin deneme ve sınav soruları tarih dersinin konularından seçiliyor.
Dersleri dışındaki belgesel saatleri ile tarih, coğrafya, fizik, kimya, biyoloji ve birçok eğitim konuları görsel olarak da sunuluyor ve çocuklarımızın aktif öğrenme yaşaması sağlanıyor. Fizik, kimya gibi dersler özel ekipmanlar eşliğinde uygulamalı olarak anlatılıyor ve anlatılanların kâğıt üzerinde yazı ile sınırlı kalmaması sağlanıyor.
Yeri geldiğinde matematik artırılmış gerçeklik uygulamaları ile anlatılırken, yeri geldiğinde tarih sanal gerçeklik gözlükleri ile anlatılıyor.
Etkin ve uzman bir rehberlik sistemi ile öğrenci ve velilerimiz sürekli olarak irtibat içerisinde bulunarak....
Bu sistemde her 8 – 10 öğrencimiz bir öğretmenimize bağlıdır. Öğretmenimiz kendi çocuklarından...
TUA Koleji öğrencilerini sadece günümüzün değil geleceğin de standartlarına hazırlamak...